Functioneel Trainen

Algeheel sterker maken van fysieke gesteldheid in het dagelijks leven

Bij Functioneel Trainen worden technische elementen uit het CrossFit en het Olympische Weightlifting gecombineerd. Hierbij ligt de focus volledig op de technische uitvoering van de oefeningen. Tijdens Functioneel Trainen ga je het gevecht aan met je zelf waarbij coördinatie, mobiliteit, bewegelijkheid, aansturing(beheersing), balans, uithoudingsvermogen en kracht de aandacht hebben. Iedere training bestaat uit een andere Workout Of the Day (WOD).

De trainingen zijn specifiek gericht op het algeheel sterker maken van je lichaam met de focus op het verbeteren van je fysieke gesteldheid. Hier komt ook de naam “Het Functioneel Trainen” vandaan. De oefeningen maken het functioneren in het dagelijks leven namelijk makkelijker. Bij veel oefeningen wordt er dan ook gebruik gemaakt van het lichaamseigen gewicht of materiaal dat het hele lichaam uitdaagt om mee te werken bij de uitvoering van de oefeningen. Hierbij kun je denken aan oefeningen met Kettlebells, Plyo boxen, Slam Balls, Speedladders en Olympische halter stang.

Naast de lessen Functioneel Trainen krijg je de mogelijkheid om tijdens de Open Gym uren je techniek verder te verfijnen om zo een efficiënter resultaat te kunnen behalen. Tijdens de Open Gym wordt er vanuit gegaan dat je zelfstandig aan de slag kunt. Er is echter altijd een docent aanwezig indien begeleiding gewenst is.

Rooster
  • Zondag: 09:30u - 10:30u
Aanmelden gratis proefles Inschrijven
  • Gratis proefles
  • Geen inschrijfkosten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 39,50 per maand
Mijn account Menu
Top